Jurgen Van Crombruggen werkt als life coach en teacher rond bewustwording, persoonlijke groei en ontwikkeling. 

Jurgen is een yoga teacher pur sang. Hij geeft zijn lessen vanuit een diepe puurheid, die duidelijk voelbaar is bij zijn studenten.Door zijn gepassioneerde teachingstijl inspireert hij elke dag opnieuw vele zielen, die zichzelf ontwikkelen, hun ware aard ontdekken, bewust kiezen voor een gezond en evenwichtiger leven. 

Jurgen is een life coach en dat merk je. Hij begeleidt zijn studenten als geen ander, hij staat voor ze klaar, hij vangt ze op waar nodig, ook voor en na elke les staat hij open voor verbinding en communicatie.

In Kundalini Yoga en Yin Yoga heeft hij volledig zijn natuur gevonden. In deze yogavormen hanteert hij de beste tools, om datgene over te dragen wat hij zelf uitstraalt: kracht, rust, diepgang en vertrouwen. De andere yogastijlen die hij in het verleden beoefende, geven hem alleen maar meer wijsheid en rijkdom, waardoor hij nog een bredere fundering legt voor iedereen. 

De lessen van Jurgen zijn uniek, je kan ze met geen ander vergelijken. Telkens opnieuw geeft hij het beste van zichzelf en geeft hij net iets meer dan je verwacht. Dat is nu net zijn kracht, die extra, dat is zijn X-factor. Zijn deelnemers worden getriggerd, doordat hij steeds opnieuw in connectie staat met een hogere macht, en dit kan overbrengen in menselijke taal. Tranen vloeien, zweetdruppels vallen en glimlachende gezichten verschijnen. Hij maakt duidelijk veel los, hij wandelt op ieders pad eventjes mee om hen een spiegel voor te houden. En het werkt, ze blijven komen, ze houden vol, ze doorbreken muren, verleggen grenzen. 

 

De voorbereiding die Jurgen steekt in zijn lessen is ongezien. Teksten geschreven vanuit een diepe hartsverbinding zijn telkens de voorbode van wat komt. De poëet in hem tovert woorden om in pareltjes van goud, die door velen graag gelezen worden. De thema’s die hij aanreikt zijn uitermate boeiend en zo nodig in deze wereld. 

 

Laat je inspireren en ontmoet deze mooie, pure ziel in één van zijn lessen, hij ontvangt je graag met een warm hart en open armen!

- Karen Vanlangendonck

MIJN PERSOONLIJK VERHAAL: 

Tijdens mijn beroepsleven als fotolasser en kunstenaar, ben ik door het jachtige leven geconfronteerd geweest op jonge leeftijd met een burn-out. Dit dwong mij tot drastische stilstand, om anders te kijken naar mijn leven.

Ik zocht hulp bij mijn huisarts, die mij zo goed mogelijk begeleidde, zijn kennis aanreikte vanuit de reguliere geneeskunde.

Al snel kwam ik tot inzicht dat medicatie of massages die ik aangeboden kreeg, niet de geschikte middelen waren die ik nodig had voor het herstel van trauma uit mijn jeugd. 

Mijn vertrouwend arts had gelukkig wel het empatisch vermogen om naar mijn Hart te luisteren, mijn Ziel die schreeuwde om gehoord, gezien te worden. 

Het werden zeer pijnlijke en moeilijke jaren die volgden. 

Een proces van diepgaande (bezinning) transformatie bracht mij in contact met een nieuwe wereld, een wereld waar ik terug grip kreeg op mijn bestaansrecht.

Ik trok op onderzoek, want ik was vast besloten om niet afhankelijk te zijn van medicatie, noch middelen die mij even op de been hielpen maar uiteindelijk gedoemd waren om te mislukken. Mijn intuïtie was te sterk om mee te lopen met de meute, mezelf op te geven! 

OPLEIDINGEN:

Ik investeerde in acupunctuur, posturale Integratie, haptonomie, homeopathie, bachbloesems, holistische massage, 4 dim bodywork, qi gong, tai chi, shiatsu, fasciatherapie. Een opleiding in craniosacraal bij Etienne Peirsman/Marijke Baken. Spiegologie bij Willem De Ridder, ontwikkelingspsychomotoriek methode Nick Brown, driejarige opleiding naturophaat. Een opleiding in Sam/Script-As-Methode.  

 

In 2000 ben ik begonnen met Yoga te praktiseren en opleidingen te volgen. 

Er volgde verschillende Yoga Retraites waar ik me verder in de leer van Yoga verdiepte: Indonesië Bali-Ubud, Griekenland, Spanje, Nederland en onze Vlaamse Ardennen. 

Ik volgde Astanga yoga bij Manu Jois, Power yoga bij Tonnie Goes waar ik mij kwalificeerde in de kunst van begeleiding.

Yin Yoga 50 uren bij Mirjam Wagner, 150 uren Vinyasa Yin-Yang bij David Lurey en Mirjam Wagner.

Gecertificeerd Kundalini Yoga Instructeur KRI level 1 

Level 2 Kundalini Yoga, Authentic Relationships en Conscios Communication. 

Een constante bijscholing is voor mij een must. Het is voeding voor heel mijn welzijn en input voor de lessen die ik geef aan studenten. 

Tot op heden praktiseer ik verschillende stijlen van Yoga om mezelf in balans te houden. Maar een daarvan heeft in mijn Hart diep geraakt, mijn Ziel bewogen, mijn lichaam laten ervaren hoe het voelt om liefde te zijn.  

KUNDALINI YOGA: Kundalini Yoga is voor mij de meest complete vorm van Yoga die er bestaat. Kundalini Yoga is voor mij de kers op de taart.

Alle opleidingen die ik de laatste 24 jaar mocht ervaren, zijn voor mij te terug te vinden in deze technologie.

Als gediplomeerd yoga docent geef ik op verschillende locaties lessen en workshops. 

Door een juiste begeleiding ga je niet alleen groeien doorheen je beperkingen: fysisch, mentaal, psychisch, energetisch, lichamelijk, spiritueel maar ook de obstakels die je weg versperren juist leren omarmen.

Dit alles helpt je om je levenskracht te ervaren, jezelf te laten stralen, in meer gewaar- bewustzijn. 

 

EIGEN PRAKTIJK: Als ervaringsdeskundige begeleid ik je graag door de obstakels in je leven. 

Leer je daar terug ontwikkelen/groeien waar je de weg kwijt bent, de bomen niet meer door het bos ziet.

Problemen terug leren zien als uitdagingen vraagt aandacht, inzicht en moed. 

Breng jezelf in beweging, leef vanuit je kern, je basis, je zelfvertrouwen, heel je leven lang. 

Voor meer inlichtingen ivm individuele coaching en lichaamswerk, privé Yoga in de praktijk, bij je thuis of op het werk 

Neem contact op via jurgenvcrom@gmail.com of bel naar het nummer +32477777970 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Ik hunker naar mijn vrijheid, mijn besef, mijn blijheid

Vrijheid zoek je niet, het leeft gewoon in je... 

- Jurgen

Jurgen Van Crombruggen